Waterurn

Waterurn

Wanneer een dierbare overlijdt en er wordt gekozen voor een crematie dan luidt de vraag wat er met het as gaat gebeuren. Sommige mensen kiezen ervoor om het as uit te strooien, terwijl anderen liever een tastbaar aandenken willen in de vorm van een sieraad of een urn. Wil je kiezen voor dit laatste? Maar wil je wel een hele speciale urn? Dan is een waterurn misschien wel een passend idee.

Wat is een waterurn?

Een waterurn is een speciale urn waarmee de as van de dierbare geleidelijk afgeeft aan de aarde. De urn staat dus als het ware in contact met de aarde. Dit komt doordat de waterurn beschikt over een speciaal systeem waardoor regenwater in contact komt met de as van de dierbare. Met een waterurn kan je geleidelijk afscheid nemen van de overledene. Je bepaalt zelf wanneer je dit wilt doen.

Waterurn: een uniek rustmoment in de tuin

Een urn is een persoonlijk laatste aandenken aan iemand. Bij een urn kunnen nabestaanden een momentje voor zichzelf nemen en herinneringen ophalen. Daarom moet een urn passen bij de overledene. Een waterurn is een speciale urn die je een mooi plekje in de tuin kan geven. Hierdoor ontstaat er een mooi en uniek rustmoment in de tuin. Een aanrader dus voor mensen die houden van het buitenleven. Heb je nu geen tuin, maar vind je een waterurn toch een prachtig symbool? Het is ook mogelijk om de urn te plaatsen op een begraafplaatsen of een urnenveld.

De werking

Een bronzen waterurn is een bijzondere bol. Binnenin de bol bevinden zich diverse ruimten. De onderste ruimte is opgesplitst in twee onderdelen. In beide onderdelen is het mogelijk om het as van een overledene te bewaren. Hierdoor is het zelfs mogelijk om het as van twee personen in de waterurn te bewaren.

Maar hoe werkt een waterurn? Wanneer het regent komt het water aan de zijkant van de bol naar binnen. Dit komt in  contact met de as. Via een doseersysteem zakt de as via een buis geleidelijk in de aarde. Hoelang dit precies duurt? Dat is niet meetbaar, omdat we niet van tevoren kunnen zeggen hoeveel regenwater er valt. Wel is de schatting dat het ongeveer 10 jaar duurt.

Verkrijgbaar in verschillende soorten

In onze collectie vind je diverse soorten waterurnen. Alle waterurnen zijn gemaakt van het materiaal brons en hebben een diameter van circa 35 centimeter. De waterurnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wil je bijvoorbeeld een zwarte waterurn, een witte waterurn of een grijze waterurn? We hebben voor ieder wat wils. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, is het aan te raden om een kijkje te nemen in onze showroom. Hier kan je in alle rust de diverse waterurnen met eigen ogen bekijken. Bovendien staat er altijd een specialist voor je klaar die jou van advies op maat voorziet.

Bezoek onze showroom voor onze wateurnen!

Nu je meer weet over wat een wateurn is, kan het zijn dat je benieuwd bent naar de mogelijkheden. Om écht een goed beeld te krijgen van onze vele mogelijkheden, is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan onze showroom. Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend. Wil je liever op zaterdag langskomen? Dit is ook mogelijk, maar alleen op afspraak. Ook is het mogelijk om op donderdagavond op afspraak langs te komen.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.