Urnengraf

Urnengraf

Een urnengraf is de prachtige oplossing voor mensen die gecremeerd willen worden, maar toch een fysieke herdenkingsplek willen voor de nabestaanden. Het biedt de mogelijkheid voor nabestaanden om in alle rust herinneringen op te halen van de overledene. Dit gebeurt vaak op een begraafplaats of bij een crematorium.

Urn voor een urnengraf

Er zijn verschillende soorten urnmonumenten. Vaak lijken urnmonumenten veel op een op een normaal grafmonument. Het verschil zit in de afmeting: deze is bij een urnmonument vaak wat kleiner. Een urn kan worden begraven in een urnenkelder of kan bij een monument worden geplaatst.

Er zijn mensen die ervoor kiezen om de urn thuis te bewaren of thuis te begraven. Dit heeft als voordeel dat je zo altijd een plek hebt waar je troost vindt. Wanneer de overledene veel nabestaanden heeft, kan het juist veel troost bieden om te kiezen voor een urnengraf op een begraafplaats of bij een crematorium. Zo kunnen alle nabestaanden de plek opzoeken, wanneer ze dit maar wensen. Hiervoor hoeven ze dus niet eerst een afspraak te maken bij diegene die de urn thuis heeft.

Grafrechten betalen

Wanneer je kiest voor een urnengraf bij een begraafplaats of crematorium dan betaal je hier grafrechten voor. Dit is ook zo bij een gewoon graf. Wat de kosten hiervan zijn, verschilt per plek. Als je dit van tevoren wilt weten, raden we je aan om eerst contact op te nemen bij de plek van jouw keuze.

Wat zijn de mogelijkheden

Nu je meer weet over wat een urnengraf inhoudt, wil je waarschijnlijk weten wat we voor jou kunnen betekenen. Naast dat we jou van een urn kunnen voorzien, is het ook mogelijk om een urnenmonument te maken. Hiervoor maken we gebruik van natuursteen. Het grote voordeel aan dit materiaal is dat het jarenlang mooi blijft, het makkelijk schoon te maken is en het eenvoudig bewerkbaar is. Bovendien is natuursteen verkrijgbaar in diverse soorten en kleuren. Zo kunnen wij altijd wel een grafsteen voor een urnengraf ontwerpen die overeenkomt met jouw wensen.

Bezoek onze showroom voor een steen voor een urnengraf

Of je nu zelf komt te overlijden of je onlangs afscheid hebt moeten nemen van een dierbare: het uitzoeken van een urn of een gedenksteen voor een urnengraf blijft moeilijk. Hier hebben wij veel begrip voor en daarom kan je bij ons in alle rust een grafsteen voor een urnengraaf uitzoeken. Wij luisteren naar je idee├źn en denken met je mee om zo een steen voor een urnengraf te ontwerpen die troost biedt aan de nabestaanden. In onze showroom vind je diverse voorbeelden waar jij je door kan laten inspireren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zijn op maandag tot en met vrijdag geopend. Wil je liever op zaterdag langskomen? Dit is ook mogelijk, maar alleen op afspraak. Ook is het mogelijk om op donderdagavond op afspraak langs te komen.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.