Monumenten

Een goed gekozen grafmonument van natuursteen, al dan niet in combinatie met andere materialen zoals bijvoorbeeld glas, is een blijvende herinnering van grote betekenis. Voor begraafplaats of urnentuin, het gedenkmonument heeft een waardevolle functie in het rouwproces. Bij Dove natuursteen vindt u het advies en vrijheid in keuze en ontwerp van een stijlvol en passend gedenkmonument voor uw dierbare.

Op maat gemaakt

Gedenkmonumenten van natuursteen zijn er in vele soorten en maten. Bij een gedenkteken gaat het vooral om een grafmonument, een zerk, een gedenksteen of een urn. Een grafmonument is vaak een staande steen met daarvoor een zogenoemd bandenstel, een steenrand – bijvoorbeeld van graniet – die de omtrek van het graf weergeeft.
De vormgeving kan iets vertellen over de overledene: zijn of haar leven, werk of geloofsovertuiging. Daaraan kan informatie worden toegevoegd met teksten, data, decoraties, symbolen, afbeeldingen of foto’s.

Keuze van de tekst voor een grafmonument

Als het gaat om de tekst op een gedenksteen is het vooral belangrijk te weten wat er over of namens de overledene gezegd moet worden tot de bezoekers van het graf. Teksten uit de rouwadvertentie zijn doorgaans niet zo’n goed voorbeeld, omdat daarin meestal uw eigen persoonlijke gevoelens zijn weergegeven van dat moment.
Een tekst op het grafmonument of urnmonument zou eigenlijk iets moeten zeggen over de overledene(n) zelf. Bijvoorbeeld iets over zijn persoonlijkheid, werk, hobby, sport of iets in die geest. Overigens kunnen ook motieven, symbolen of figuren worden gebruikt. Zoals een hamer voor de timmerman of het embleem van de club waar de overledene zijn of haar leven lang al lid van was. Het is zelfs mogelijk om foto’s te laten graveren. Dit naast de gebruikelijke zaken als naam en eventueel geboorte- en overlijdensdatum.

Indeling grafmonument bepalen

Dove natuursteen biedt u de mogelijkheid om eerst het eindresultaat in onze werkplaats te bekijken zodat de positie van eventuele accessoires naar eigen wens bepaald kan worden en u ervan verzekerd bent dat het geheel naar wens is als het grafmonument op de begraafplaats geplaatst wordt.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.