Monumenten

Gedenksteen

Een blijvende herinnering, van grote betekenis. Een gedenksteen heeft een waardevolle functie in het rouwproces. Met een gedenksteen herdenk je de overledene op een manier die bij de persoon past. Bij Dove Natuursteen Enschede vind je prachtige gedenkstenen, gemaakt van natuursteen.

Gedenksteen op maat

Bij Dove Natuursteen Enschede kun je gedenkmonumenten op maat laten maken. In onze showroom in Enschede vind je een prachtige collectie van gedenkmonumenten. Hierbij gaat het voornamelijk om een grafmonument, een zerk, gedenksteen of een urn. Een grafmonument is vaak een staande steen met daarvoor een zogenoemd bandenstel, een steenrand – bijvoorbeeld van graniet – die de omtrek van het graf weergeeft. Een gedenksteen maakt vaak onderdeel uit van een gedenkmonument. Hierbij gaat het om de steen waarin vaak een tekst is gegraveerd.

Diverse mogelijkheden

Een gedenksteen is een persoonlijk eerbetoon aan een overledene. Daarom bieden wij een ruime keuze uit verschillende natuursteen soorten waar we een gedenksteen van kunnen maken. De gedenkstenen zijn passend voor op graf, maar kunnen ook dienen als een gedenksteen voor een urnengraf. Het grote voordeel aan natuursteen is:

  • Dat we het makkelijk kunnen bewerken. Of je nu een gedenksteen in het klein wilt of juist een groter formaat: het is allemaal mogelijk. Bovendien is het eenvoudig om te graveren
  • Het materiaal gaat lang mee en is erg onderhoudsvriendelijk

Keuze van de tekst voor een gedenksteen

Een tekst op een gedenksteen is iets waar je goed over na moet denken. Bedenk wat er over of namens de overledene gezegd moet worden tot de bezoekers van het graf. Samen met onze adviseur kunnen wij jou helpen met een passende tekst.

Naast de gebruikelijke zaken als naam en eventueel geboorte- en overlijdensdatum, is het ook mooi om iets persoonlijks te laten graveren op de gedenksteen. Dit kan iets zijn over de persoonlijkheid, werk, hobby, sport of dergelijke. Ook is het mogelijk om motieven, symbolen of figuren te gebruiken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om foto’s te laten graveren. Wanneer je een gedenksteen uitkiest, vertalen wij de persoonlijke boodschap naar de steen.

Indeling grafmonument

Dove Natuursteen Enschede biedt jou de mogelijkheid om eerst het eindresultaat te bekijken. Zo kun je de positie van eventuele accessoires naar eigen wens bepalen en ben je er zeker van dat het geheel naar wens is als het grafmonument op de begraafplaats geplaatst wordt.

Bezoek onze showroom

Laat je inspireren door onze ruime collectie aan grafstenen. We begrijpen dat het uitzoeken van een passende grafsteen de nodige emoties met zich mee kan brengen. Onze specialisten nemen alle tijd voor je, zodat je in alle rust een grafsteen kan uitzoeken die eer doet aan de overledene. Maak een afspraak en wij zullen jou begeleiden in de zoektocht naar een waardige gedenksteen.

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.